Nov
26

Idei pentru petrecerea de firma

Petrecerea companiei este un eveniment mult asteptat de angajatii companiei. Este un moment in care se poate face bilantul anului ce a trecut (cu o mica estimare pentru vanzarile pe decembrie, desigur, daca e vorba de petrecerea de Craciun), un prilej de a cinsti un pahar de sampanie cu colegii, dar si o excelenta ocazie a departamentului de HR de a mai pune putin ciment de consolidare la relatiile dintre angajati.

Atat pentru cei aflati la carma organizarii primei petreceri de acest gen, dar si pentru cei ce fac asta de cativa ani de zile, cateva recomandari si cateva idei de activitati ce pot transforma o simpla si banala petrecere de firma intr-un eveniment de neuitat.

La sediu sau la restaurant?

Daca sediul este pretabil pentru petreceri, cel mai bine si mai ieftin este sa faceti petrecerea chiar in firma. Exceptie fac petrecerile la care angajatii vin si cu nevestele/sotii, caz in care nu e foarte indicat sa fie acces liber al invitatilor in tot sediul.
Daca alegeti un local: incercati sa gasiti un local cu o capacitate foarte apropiata de numarul invitatilor. Sa nu fie nici inghesuit, dar nici un spatiu prea mare. De asemenea, contractati spatii in care nu vor veni si clientii obisnuiti ai localului sau mai rau, o alta petrecere simultana. Asigurati-va de acest lucru in prealabil si stipulati-l in contractul de inchiriere. Si aici va putem consilia o lista de localuri potrivite si retrase, unde gasiti si loc, si disponibilitate (vedeti ca aceasta cursa a inchirierii de localuri pentru petrecerile corporate a inceput de la 1 noiembrie!)

Bufet suedez sau masa traditionala?

Bufetul suedez este foarte practic, in acest fel ocupandu-se mai putin loc pentru mancare si ramanand mai mult loc pentru dans si alte activitati. O recomandare ar fi sa incercati si variante de mancare gatita traditionala de la diverse firme de catering (va putem pune la indemana o lista verificata in prealabil de noi) sau o sesiune “do it yourself” – fiecare participant trebuind sa gateasca pentru ceilalti invitati. Si pentru aceasta idee va putem pune la dispozitie entertaineri-bucatari care sa ajute la succesul preparatelor in timp util, pentru ca si petrecerea sa se desfasoare in parametri.

Cadouri identice sau personalizate?

Ideal este sa gasiti o companie specializata in cadouri. Dar si mai frumos este sa organizati “Secret Santa”: fiecare angajat trebuie sa cumpere un cadou in valoare de X Ron. Apoi aveti doua variante: fie tombola clasica in care se trag cadourile din caciula, fie… se face un “trenulet” pe anuntate, astfel incat x sa cumpere cadou pentru Y, Y pentru Z si tot asa pana se inchide bucla. Ideal ar fi ca fiecare om care daruieste sa spuna intr-un mic discurs de ce a cumparat respectivul cadou, aceste mindiscursuri starnind dupa caz aplauzele sau rasetele colegilor.

Cu tematica sau traditional?

Exista si companii care invita toti angajatii la tara undeva si taie porcul, urmand o pomana a porcului si tuiculita aferenta. Dar exista si alte solutii, mai la inemana si mai inedite, cu sanse mari sa ramana in memoria participantilor:

petrecere pe nisip. Cativa saci de nisip si obligativitatea participantilor sa vina sumar imbracati intr-un local bine incalzit poate deveni reper in petrecerile de care iti vei aduce aminte peste ani.

bal mascat/carnaval. Potrivit pentru echipe tinere, carnavalul are avantajul ca poate degenera repede intr-o petrecere cu dans si voie buna pana dimineata. Clasic, dar de efect, fie ca se intampla la Paste sau de Craciun.

petrecere cu program. Invitati precum trupe de dans, animatoare, scamatori sau acrobati, barmani care fac “flairing”, dar si coctailuri flambate sau chiar formatie in voga pot fi ingrediente pentru o petrecere reusita.

Si in final, cateva idei originale de condimentare a unei petreceri deja stabilite/aranjate/antamate etc:

1. Degustare… de whisky.
Va fi foarte indragita in special de barbatii din firma, dar vor fi si destule femei care vor aprecia o degustare cu note de finete precum cea de whisky. Cantitatea de bautura nu este mare, dar degustarea este facuta de un brand ambassador Johnnie Walker, Mircea Panaitescu, care a facut peste 100 de degustari de whisky, vin, sare si brandy in Romania, Grecia, Bulgaria si Scotia. Bonus: la finalul degustarii, fiecare participant la degustare va primi doua pahare de tip tumbler cu care va putea savura si pe viitor alte whisky-uri de tip single malt sau blend.

2. Degustare… de miere.
Va fi foarte indragita de fete in mod special, dar si de barbatii care apreciaza un dulce natural, prezentat intr-o maniera inedita de Doru Panaitescu, gurmand de meserie si pasionat de mancaruri si retete traditionale. In lume sunt peste 3000 de sortimente de miere, dar Wildescapes a pregatit o selectie de 15 varieteti de miere din Romania, dar si din Europa, Africa sau Asia. Toata mierea este procurata de la apicultori traditionali (miere “bio”), iar la final participantii primesc un set de doua sortimente de miere naturala, ambalate frumos, dar care merita mancate foarte repede alaturi de cei dragi.

3. Karaoke unplugged.
Toata lumea stie ce este karaoke, toata lumea stie ce este un concert unplugged, dar combinatie dintre ele? O cantare facuta cu doua chitare amplificate si sustinuta de alte cateva instrumente de percutie pe care le vor folosi chiar colegii vostri. Mai mult, cele peste 100 de cantece sunt disponibile pe smartphone prin intermediul Internetului, astfel ca intreg colectivul poate fredona cantece celebre precum “I don’t wanna talk about it”, “Easy like Sunday Morning”, “November rain”, “Knocking on heaven’s door”, “Andrii Popa” sau “Jana era croitoreasa”. Lista orientativa de cantece o gasiti aici (la care se adauga inclusiv cantece desucheate, la cerere, pentru ultima parte a programului, sau improvizatie la chitara de tip jam session [solicitati in acest sens cantecul “Eticheta Blues”] sau un “La multi ani” unplugged pentru “sarbatoritii lunii”, respectiv sfintii si sfintele Nicolae/Nicoleta, Cristian/Cristina si Stefan/Stefania).

Pentru toate aceste mici pastile de “entertainment” Wildescapes va poate pune la dispozitie cele necesare transformarii unei petreceri obisnuite de Craciun intr-una cu staif si cu o experienta personala a angajatului mult peste media petrecerilor de Craciun (la care acesta a mai participat).

Oferta speciala: cere pana o cotatie prin email pentru oricare din ideile de mai sus (degustare de miere, degustare de whisky si karaoke unplugged) si primesti instant o reducere de pana la 50% pentru programul de karaoke unplugged. Aceste activitati pot fi parte integranta din programe de teambuilding complexe (de vineri pana duminica).

10 Comments

Leave a comment