Teambuilding in… cascade
Adica nu teambuilding dupa teambuilding, ci teambuilding facut efectiv in cascada. Asta inseamna sa stiti ce inseamna un canion si sa va lasati pe mana unor oameni care va pot arata cum se vede cascada… din spatele suvoiului de apa sau de sus, nu doar de la baza acesteia.
Canioningul sau rapelul in cascada este un sport relativ nou, aparut in Franta in anii ’80. Considerat un sport extrem, acest nou sport – canioanele – cum il alinta alpinistii, speologii si alti amatori de sporturi cu adrenalina este un ingredient inedit care poate transforma un banal teambuilding la munte intr-o experienta de neuitat.
Pentru aceasta ar cam trebui sa va rupeti o zi intreaga (sau macar o jumatate de zi) si, in functie de numarul de participanti, sa va pregatiti pentru un sport montan si un sport acvatic in acelasi timp. Atentie: nu recoamndam acest program echipelor cu medie de varsta de peste 40 de ani sau echipelor cu procent de baieti minoritar, din motive mai mult decat evidente. Este insa alegerea perfecta pentru echipe atletice sau pentru echipe sudate, care sunt la al nu-stiu-catalea teambuilding impreuna (rapelul in cascade are redutabila reputatie de a scoate din apatie orice manager).
Nu uitati ca mersul in canioane este un sport de echipa. Iata o echipa in canionul Ramnuta, unul din cele mai dificile, dar si cele maispectaculoase canioane in care poate merge o echipa care vrea o experienta “tare” in teambuilding, si unde peisajul si opera naturii iti taie pur si simplu respiratia:
Impreuna veti parcurge o serie de cascade si marmite pline de apa, si tot impreuna veti iesi victoriosi, cu chef de petrecere pe inserat. Recomandarea noastra este sa solicitati acest program in perioada relativ calda a anului (aprilie – iulie), pentru ca dupa august riscati sa aveti debite mici, iar distractia pentru acest gen de programe este evident la debite mari ale apelor. Si pentru ca sezonul de canioning de anul acesta este pe terminate, iata o serie de lucruri la sa fiti atenti cand mergeti la canioane pe cont propriu:
– incaltamintea. Trebuie sa fie de neopren, calduroasa dar si aderenta in acelasi timp, canioanele avand numeroase zone extrem de alunecoase.
– starea vremii. Canioanele au gradul lor de imprevizibilitate. Debitul raului poate creste in curs de cateva ore, asa ca este preferabil sa mergeti pe vreme frumoasa, sa va iasa si fotografiile pe coarda cat mai bine.
– costumele folosite. Un costum prea stramt nu e confortabil la miscarile ample pe care le presupune parcurgerea unui canion, in vreme ce un costum prea larg nu va oferi protectie termica.
– instruirea tehnica. Instructorii nostri sunt foarte bine pregatiti, dar este indicat sa stai pe langa ei si sa le respectati intocmai sfaturile. Orice aventurare de unul singur pe canion are un potential risc de accidentare, lucru pe care nu si-l doreste nimeni.
– forta apei. Daca sunteti sub o cascada, este inutil sa va impotriviti. Exact ca la rafting, mergeti utilizand forta apei si nu incercati sa va opuneti inutil. Astfel nu veti obosi, iar distractia va fi prezenta.
– echipamentul foto-video. Aparatele foto si video obisnuite pot fi supuse unor socuri zdravene sau unor bai nedorite. Lasati pe seama aparatelor noastre speciale, antisoc si rezistente la apa grija amintirilor pe coarda, din canion sau din marmitele pline cu apa limpede.
Unde puteti face aceste programe de teambuilding outdoor cu canioning inclus? Oriunde gasim un hotel decent, o echipa dornica de distractie acvatica si o vale adanca, plina de cascade: in Retezat, la Baile Herculane, la Olanesti sau pe Valea Prahovei, pentru partea de cazare si transport existand numeroase variante pentru ca evenimentul sa decurga conform planului, cu maxim de rezultate pentru o echipa tanara, cu participanti dornici de aventura. Detalii la Doru, responsabil tehnic la Wildescapes.
No Comments
No comments yet.