Dec
06

Sugestii de locuri pentru teambuildinguri deosebite

Cel mai simplu e sa cauti pe internet “teambuilding la munte”. Veti gasi zeci de companii care ofera astfel de servicii. Mai mult, veti gasi hoteluri, pensiuni si alte unitati de cazare care pot ingloba activitati de “teambuilding” in oferta pe care o remit celor interesati.

Dar asta se intampla de obicei cand teambuildingul sa face cu un ochi mai mult la buget decat la obiectivele reale ale teambuildingului. Daca lucrezi la HR si esti in plin proces de selectie a locului potrivit pentru teambuilding, trebuie sa citesti mai departe.

Cand alegi un loc de teambuilding, te gandesti la:

– confort (igiena, securitate etc)

– distanta (care are implicatii asupra bugetului de transport)

– ambianta

– potrivirea locului pentru nevoile teambuildingului (cazare, sali, alte dotari), evident buget pentru cererile suplimentare (este cunoscuta mania hotelurilor si a pensiunilor sa profite de orice altceva decat cazare pentru a considera “cereri speciale, pe langa oferta initiala” in vederea aplicarii de tarife suplimentare).

Ce nu se iau de regula in calcul:

experienta anterioara a angajatilor in locul respectiv. Daca unii sunt pentru prima data in Sinaia sau Bran, ei bine, sunt si unii care sunt a suta oara acolo si sunt efectiv terifiati cand aud ca mai fac un teambuilding acolo. Ganditi-va ca pentru ei teambuildingul trebuie sa fie o experienta de povestit mai departe. Sunt angajati care isi aduc aminte peste ani de zile de primul lor teambuilding in Delta, in Apuseni, la Lepsa, in Sighisoara sau in Herculane. De cel din Bran, Sinaia, Moieciu sau Predeal mai greu. De ce? Simplu: pentru ca au mai fost si ei acolo de cateva pana la cateva zeci de ori in locatiile predilecte.

Nu am nimic cu Valea Prahovei sau cu Rucar-Bran. Dar daca vreti un teambuilding memorabil, despre care sa se vorbeasca in firma pana la adanci batraneti ganditi-va serios sa ocoliti aceste zone. Ganditi-va la rata de abandon: sunt petrecareti in firma care sunt in stare sa o ia noaptea la pas – dupa primul contact cu palinca traditionala, sau pe Calea Taxiului, cu directia Office din Predeal. A doua zi dimineata inventarul pentru activitatile de teambuilding va fi serios deraiat. Daca ii duceti in Fagaras sau in Lepsa, probabilitatea sa cunoasca zona si cluburile de noapte este mult mai mica, deci si rata de abandon scade in consecinta.

asteptarile angajatilor. Ganditi-va la liniile ce compun bugetul unui teambuilding. Transport, bautura (pe autocar), cazare, bautura (palinca de bun venit la descalecarea din autocar) masa, bautura (din prima, a doua si poate si a treia seara), activitati outdoor, premii, bautura (poate am uitat vreun interval de timp).   Niciun angajat nu va retine autocarul cu care a ajuns in Poiana, masa (desi sunt unii mai gurmanzi) sau cate prosoape erau pe pat. Dar tiroliana, stafeta de mountain bike, tura de offroad in masina 4×4 sau ATV, sariturile in cap din barca, dansul din prima noapte sau cantecele la chitara la focul de tabara da. La sfarsitul teambuildingului angajatul trebuie sa fie mai relaxat, cu chef de munca in echipa si cu amitiri frumoase. Ganditi-va doar la buget si experienta angajatilor va avea mult de suferit.

Acum, sa trecem in revista cateva locuri mai nastrusnice pentru un teambuilding memorabil:

Cetatea Sighisoarei
Variante: Cetatea Rasnov, cetatea Fagarasului, Rupea, Biertan sau Harman). Aici puteti face programe de treasurehunt, city-break-uri sau photosafari (de zi sau de noapte). Izul medieval este asigurat din oficiu.

Mila 23.

Apa, barca, peste, soare, plaja, peste, pasari, peste, salupe, stuf si iar peste. Ati prins ideea. Aici se pot face programe frumoase (barcile cu motor sunt un “must”) in care participantii sa treaca de probe si obstacole inedite, combinandu-se cu elemente de traditie pescareasca. Autan sa fie.

vapor plutitor pe Dunare.

Aflat la doar 60 de kilometri de Bucuresti si cu un itinerariu care cuprinde tot activitati asemanatoare celor din Delta, vaporul e loc si prilej de chefuiala de neuitat. Pe partea bulgareasca va asteapta un festin cu multe feluri de peste, celebrele vinuri de Targovishte (de la ei) si alte bucate alese in restaurantul traditional din Svistov.

inchisoarea Doftana.

Iesita din circuitul de zeghe, inchisoarea imprena cu imprejurimile pot constitui locuri numai bune de paintball, tir cu arcul si alte probe “de padure”. Iar pe vale gasiti frumoase si incitante trasee de offroad (unele ajungand pana la Brasov sau Nehoiu!), practicabile cu masini 4×4 sau ATV-uri.

– Cheile Sohodolului.

Aflate la cativa kilometri de civilizatie (Targu Jiu), cheile sunt un loc mirific, unde mountainbikingul e la el acasa. Escalada nici nu se mai pune la socoteala. Tot aici va puteti delecta cu celebrele sarmale servite langa piftie (specialitate gorjana).

Cheile Cernei.

Baile Herculane inseamna ape minerale si termale, dar si rafting, canioane, escalada. Pentru o echipa aventuroasa, efortul de ajunge aici este pe deplin rasplatit, zona avand numeroase posibilitati de aventura, adrenalina si distractie.

Defileul Dunarii.

Cazanele Dunarii reprezinta una din cele mai pitoresti locuri din Europa. Combinati peisajul deosebit cu o tura de speologie, pescuit la biban, curse cu barcile cu motor si cu celebra “banana” trasa pe apa, mai ales pentru o echipa cu multi baieti vanjosi. Pentru echipe de fete, o excursie pe Ciucaru Mare poate fi presarata cu probe foate amuzante, intr-un peisaj naucitor.

Macin.

O zona pe cat de frumoasa, pe atat de putin cunoscuta. Ideala pentru o partida de fotovanatoare. Broastele testoase, muflonii, sacalii, popandaii, sutele de specii de pasari, peisajul selenar si clima blanda il propulseaza in topul locurilor deosebite. Posibilitatile de cazare nu sunt multe, dar in zona e o crama care intregeste ecuatia.

Straja.

Localizata excelenta pentru cei ce vor un teambuilding in mijlocul tarii, cu acces auto asfaltat reabilitat, Straja are multe de oferit si unui teambuilding de iarna, cu probe specifice, si celor de vara. In zona aveti canioane, pesteri, lacuri si chiar mine, inclusiv un Muzeu al Mineritului ce poate fi inclus ca proba intr-un program cu specific local.

Arieseni.

Un alt taram mirific, Tara Motilor poate asterne pe hartie zeci de variante de programe cu iz “de moti”. De la cantat in bucium pana la rafting pe Aries, de la offroad la plimbari cu calul saucu sania trasa de cai, zona are numeroase posibilitati de cazare in zona partiei de schi si nu numai. Afinata e si ea inclusa in program.

Stiti si alte locuri deosebite pentru un teambuilding de neuitat?

2 Comments

Leave a comment